2021-07-15 14:25:01• hírek • MTI/Szatmár.ro

Országszerte emelkedik a napi esetszám. Szatmár megyében 3 új ferőzöttet és egy elhunytat regisztráltak

Romániában az utóbbi két hét átlagát csaknem 80 százalékkal meghaladva szerdán 79-cel, csütörtökön 62-vel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzések száma, miután előző napokban is a kéthetes mozgóátlagot 15 százalékkal meghaladó esetszámot jelentett a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Az utóbbi hét napon hat százalékkal több koronavírus-fertőzést észleltek Romániában, mint a megelőző héten.

A járvány statisztikai adatait feldolgozó portálok számításai szerint a reprodukciós ráta július 5-én haladta meg ismét az egyet, tehát vélhetően ekkor kezdett ismét emelkedni a fertőzések üteme. A reprodukciós ráta azt jelzi, hogy egy fertőzött hány másik embert fertőz meg, és tartósan 1 alá kell szorítani ahhoz, hogy a járvány véget érjen.

A statisztikusok számításai szerint a reprodukciós ráta múlt hét végéig elérte az 1,12-t. A hírtelevíziók által megszólaltatott járványügyi szakemberek azt valószínűsítik, hogy véget ért az a többhetes időszak, amikor ötven körül stabilizálódott a napi esetszám, a továbbiakban a fertőzések ütemének gyorsulására lehet számítani.

A kórházi kezelésre szoruló koronavírus-fertőzöttek száma egyelőre nem emelkedett, napok óta 300 alatt stagnál, a súlyos eseteké pedig még mindig csökken: jelenleg 54 fertőzöttet ápolnak intenzív osztályon.

Csütörtökön három újabb halálesetről számolt be a GCS, ami megfelel az utóbbi két hét átlagának. A statisztikát eddig csaknem 3600 korábban - többnyire tavaly - történt halálesettel igazították ki az utóbbi másfél hónapban.

Romániában 1 millió 81 ezer embernél mutatták ki a koronavírust, közülük 34 242-en haltak bele a fertőzés okozta szövődményekbe.

A 19,3 milliós lakosságú országban eddig 4 millió 837 ezer ember - a beoltható, 12 év feletti lakosság 28,85 százaléka - kapott védőoltást, az immunizáltak száma pedig átlagosan napi tízezerrel emelkedik.

Szatmár megyében az elmúlt 24 órában 3 új fertőzöttet és egy elhunytat regisztráltak, ezzel pedig a járvány kezdete óta 13 022-en kapták el a fertőzést és 376-an életüket vesztették.

Megyénkben jelenleg a fertőzöttségi mutató 0,5.

Szatmár megyében ez idágig 82,333 személyt oltottak be, közülük 174-et az elmúlt 24 órában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: